Voor wie aan bouwen denkt!

STIP 100%

Timmerfabriek Bramer: met STIP bewust bezig

Timmerfabriek Bramer uit Geesteren verwerkt alleen nog hout afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. Een bewuste keuze om bij te dragen aan een gezonde leefomgeving.

“Wij hebben onlangs het STIP-certificaat gekregen omdat we alleen nog verantwoord hout verwerken”, zegt Jan Grobben bedrijfsleider van Timmerfabriek Bramer uit Geesteren (Ov.). “Dit past in het streven ons milieuprofiel te verbeteren en bij te dragen aan een duurzaam leefklimaat voor mens, dier en plant.”

“Bij verantwoord bosbeheer is kap en her-groei van het bos in balans. Hierdoor blijft het bos duurzaam van waarde”, licht Peter Kipp, projectleider STIP bij SKH, toe. “Denk hierbij aan het behouden van de biodiversiteit aan planten en dieren en het gezond houden van de planeet. Maar ook aan behoud van de economische waarde van bossen”.

“Daarnaast”, vult Jan aan, “is hout een prachtig natuurlijk materiaal. Het is sfeervol en daarnaast sterk en isolerend. Het STIP-certificaat voegt duurzaamheid hieraan toe. Iets waar onze opdrachtgevers en wijzelf veel waarde aan hechten”.

Peter Kipp (SKH) en Jan Grobben (Timmerfabriek Bramer)

Meer nieuws

Bramer B.V. Bouwbedrijf Donker B.V.
Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2